Schilderijen
Werk in opdracht, eigen werk, webshop
Over mij
Ik vertel je graag meer over mijn achtergrond en drijfveren

Over mij

Ik ben Aiwa, kunstenaar van beroep. Mijn naam is Japans en bestaat uit twee karakters; ‘Ai’ betekent liefde en ‘Wa’ harmonie. In mijn beleving ben ik sinds mijn kindertijd, schilder en tekenaar gebleven met een fascinatie voor kleur. Creëren is voor mij intens levensgeluk. Ik heb nooit het lef gehad hier professioneel vol voor te gaan. Als je iets maakt, zo puur en persoonlijk en je toont dit aan de buitenwereld, dan vindt iedereen daar ‘iets’ van. Op dit moment in mijn leven, mijn ‘rugzak’ gevuld met levenservaring, kan ik hier mee dealen; Kwetsbaar zijn zonder gekwetst te worden.

Mijn rugzakje

lees meer over mij

Mijn drijfveren

Lees meer over mijn drijfveren

Mijn rugzakje

In mijn rugzak zitten ervaringen uit mijn gymnasium tijd in Apeldoorn, avonturen uit de Karel de Grote Hogeschool (academie voor schone kunsten in Antwerpen) en mijn Pabo Arnhem jaren. Ik heb met grote passie op het Meerik gewerkt, voorheen VSO de Huifkar, als leerkracht speciaal voortgezet onderwijs. Mijn master Special Educational Needs behaald aan de Hoge School te Utrecht. Mijn vleugels uitgeslagen bij Tetem kunstruimte als onderwijskundig adviseur en nu de trotse eigenaar van ‘Kleuratelier Aiwa Froeling’.

Dankzij het vertrouwen en de pure, unieke kijk van al mijn prachtige leerlingen op hun wereld, die ik jaren heb mogen begeleiden en mogen zien groeien als hun juf, ben ik de persoon geworden die ik nu ben. En heb ik het vertrouwen in mezelf gevonden om mijn eigen weg te gaan.

Mijn drijfveren

Ik wil graag de essentie pakken van mijn werkelijkheid en dat weergeven in mijn schilderijen.
Wat raakt mij? Wat verwondert mij? Karakters op doek! Ik hou van puur, van terug naar de basis, denken vanuit de grondstoffen. Ik verwonder me over pure materialen, pigmenten. De zoektocht van de mens om kleuren uit de natuur om te zetten in pigmenten. Zo maak ik zelf verf met planten/ wortels/ zaden die ik oogst uit mijn eigen pigmententuin.

Tegelijkertijd wil ik heel graag mensen verbinden en ze meenemen in mijn verwondering.
Door samen te kijken, door samen te beleven en te ervaren, hoop ik dat ze ook datgene wat hen raakt kunnen weergeven en daar plezier aan beleven. Kijken is ook een kunst, iets wat je kan leren en kan delen, iedereen kan creëren!

Nieuwsgierig?
Nieuwsgierig geworden naar mijn lesaanbod? Klik op mijn lesaanbod.

Ben je benieuwd naar mijn werk? Ik kan voor elke prijsklasse wat aanbieden. Klik op mijn webshop.

Je bent van harte welkom in mijn Kleuratelier aan de Harenbergweg 36 in Enschede (’t Vaneker).

0