Kinderatelier
Voor alle kinderen die graag tekenen en schilderen
Kinderatelier
Voor alle kinderen die graag tekenen en schilderen

Kinderatelier

Voor alle kinderen die DOL zijn op tekenen en schilderen.

Hoe zou je het vinden om dat als een echte kunstenaar in een atelier te mogen doen? En om geholpen te worden met dat wat jij het allerliefste wilt maken?

Speciaal voor kinderen die graag tekenen en schilderen of het graag willen leren; op woensdag- en vrijdagmiddag zijn er drie Kinderateliers voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
De ateliers duren anderhalf uur:

 • we starten altijd met een klein feitje over schilderen, verf of verf-geschiedenis,
 • daarna help ik je om te maken wat jij het allerliefste wilt,
 • en aan het eind ruimen we gezamenlijk op en bekijken we elkaars werk.

Is dit wat voor jou? Meld je aan voor een gratis proefles:)

Bekijk de agenda

Klik voor meer info over wanneer mijn Kinderateliers plaatsvinden.

Meer info voor ouders…

Klik voor meer info over opbouw, prijzen, e.d.

Aanmelden


  Voor de ouders

  Je kind is van harte welkom om bij ‘Kleuratelier Aiwa Froeling’ mijn
  Kinderatelier-lessen te komen volgen.

  • De lessen zijn wekelijks (m.u.v. vakantieperiodes).
  • De lessen worden gegeven in mijn nieuwe fijne en lichte atelier aan huis. En soms gaan we buiten aan de slag.
  • Een lesserie bestaat 11 lessen; 10 lessen plus 1 gratis afmaak/ inhaalles.
  • Kosten per lesserie zijn; 150 euro. De kosten per les zijn 15 euro, dit is inclusief uitdagende materialen.
  • Uitdagend materiaal is inbegrepen in de kosten. Bij speciale wensen is aanschaf mogelijk tegen extra kosten. Dit zal altijd vooraf overlegd worden met de ouders/verzorgers.
  • Schilderoveralls in de maten 104-140 zijn aanwezig en voor de grotere kinderen zijn er schorten.

  Als kunstenaar en docent volg ik je kind in zijn eigen beleving en sluit ik aan bij wat hij/ zij wil creëren. Door te ondersteunen wat ze zelf inzetten stimuleer ik het zelfvertrouwen. De kleine groepen geven daartoe veel ruimte. Deze manier van werken houdt in dat er niet altijd een mooi werkstuk uitkomt, maar dat het atelier gebruikt wordt waar het voor is: experimenteren, onderzoeken en veel plezier maken.

  Om de theorie tot leven te brengen maken we per lesserie samen ook één soort verf, hier trekken we een half uur voor uit. Instromen mag altijd. Je kind mag kosteloos een les komen kennis maken.
  Elk kind is welkom, ongeacht ervaring.

  Zo worden wisselingen in de groep beperkt en kan ik een veilige plek creëren. Na afloop van elke lesserie, kun je je kind opnieuw aanmelden.
  Ik vind een groepsgrootte van max. 6 kinderen prettig om mee te werken. Zo kan ik iedereen de aandacht geven die hij/ zij verdient.

  Lesrooster

  Bekijk hier het lesrooster

  Voorwaarden

  Bekijk hier mijn voorwaarden

  Mijn atelier

  In het filmpje hiernaast zie je nog net de laatste glimp van mijn atelier in De Zessprong, waar ik mijn avontuur begonnen ben. Ik heb hier veel fijne lessen en workshops gegeven. Maarrrrrrr…….

  Inmiddels ben ik heel erg druk met de verbouwing van mijn nieuwe atelier. Heel binnenkort zal ik je een virtuele tour geven!

   

  Wie ben ik

  Diensten als ZZP-er

  Als ZZP-er werk ik aan projecten die kunst en cultuur gebonden zijn;

  Zo schreef ik voor VSO het Korhoen het Kunst en Cultuurplan (2019-2020), geef ik onder andere workshops op basisscholen en verzorg ik op feestdagen Kinderworkshops voor de gemeente Enschede.

  Diensten als zzp-er

  Elit sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostru.

  K&C

  Elit sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam quis nostru.

  • Aiwa heeft me op een hele nieuwe manier naar kleuren laten kijken. En daarnaast zijn de lessen heerlijk ontspannend en gezellig 🙂

   Corina Zwiers
  • Met mijn dochter van 7 bij Aiwa op schilderles. We maken een papagaai op een groot doek. We kijken geconcentreerd naar het voorbeeld dat we meenamen. Dit is geen kleurplaat kleuren, zoals we thuis doen. Dit is andere koek. Dan beginnen we aan zijn snavel. Ik begin met zwart te smeren. Hé, zegt mijn dochter, kijkend naar het plaatje. Er zit ook blauw in die snavel. Ik zeg: nee joh. Dan kijken we samen. Niet alleen blauw, ook wit en geel! En … GOUD! zegt Aiwa en ze knijpt een dot goudverf op ons palet. Mijn dochter kijkt ongelovig. Maar het is echt waar. Doe maar met je vingers, zegt Aiwa. Het kan nog gekker, denkt mijn dochter. En met een hele grote glimlach begint ze te smeren…

   Linda
  • Fedde heeft de afgelopen maanden op de woensdag schilderles gehad bij @kleuratelieraiwafroeling. Elke woensdag uit school hup door en nooit met enige tegenzin. Hij kwam thuis met de mooiste creaties (zie hier de ‘trek van de zwarte zee-eenden’.Hij kreeg de vrijheid om zijn eigen creativiteit en fantasie op papier te zetten. Aiwa heeft hem laten kennis maken met allerlei materialen, van ecoline tot eigen gemaakte verf. En de rust daar was ook wel fijn voor ‘m. Echt een aanrader voor de creatieve kids onder ons!

   mama van Fedde
   mama van Fedde
  0